2. Mednarodni tabor odraslih bolnikov s celiakijo na Ptuju

2 Mednarodni tabor odraslih bolnikov s celiakijo Ptuj 2014 9Mednarodni Tabor odraslih bolnikov s celiakijo, ki ga je organiziralo Slovensko društvo za celiakijo v sklopu projekta LQ CELIAC, smo letos preživeli v Termah Ptuj.

V petek popoldan smo se zbrali odrasli celiakaši iz Slovenije in Madžarske v Termah Ptuj. Po namestitvah v sobe, so nam bile predstavljene Terme Ptuj, zvečer pa smo imeli spoznavni večer udeležencev, kjer smo tudi podrobno predstavili program v času Tabora.

Vsak dan med zajtrkom in kosilom so lahko udeleženci individualno koristili ponudbo term, kot na primer telovadba v vodi, kopanje, masaže, savne, sprehode... Po kosilu smo imeli skupne aktivnosti, v katere smo poskušali in želeli vključiti vse udeležene. Tako smo si v soboto ogledali vinsko klet in mesto Ptuj, po večerji pa prisluhnili živi glasbi v hotelu Primus.

Nedeljsko popoldne je bilo namenjeno ogledu Ptujskega gradu in muzeja v njem, zvečer pa igranje bowlinga.

V ponedeljek je bilo rezervirano popoldne za tečaj priprave brezglutenskih izdelkov pod vodstvom Majde Jurše. Organizirana sta bila dva tečaja, prvi bolj za začetnike in pripravo osnovnih živil, kot so več vrst kruha in žemljic. Drugi nadaljevalni tečaj pa je bil bolj zahteven in za tiste, ki že obvladajo osnove v pripravi brezglutenskih izdelkov. Pripravljali so princeske, torte, kremne rezine in pite. Sledila je piknik večerja, po večerji pa večer z DJ-jem.

V torek popoldne smo prisluhnili strokovnemu predavanju o celiakiji asist.dr. Jerneja Dolinška dr.med., o LQ CELIAC projektu in njenem zaključku nam je spregovorila Ina Prezelj iz MO Maribor. Zvečer smo se udeležili tombole, ki so za nas organizirale Terme Ptuj.

Zadnje popoldne smo se pomerili v različnih športnih igrah v Termalnem parku, zvečer pa se udeležili nočnega kopanja, nekateri pa potopisnega večera po Aljaski s Katjušo Rabzelj.

Četrtek je zelo hitro prišel in s tem tudi slovo. Poslovili smo se z željo, da se naslednje leto spet srečamo.

Slovensko društvo za celiakijo
Vodja 2. MTO odraslih bolnikov s celiakijo
Robert Letnar

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami