Odrasli tokrat v Moravskih Toplicah

Rehabilitacija odraslih bolnikov s celiakijo 12Rehabilitacija odraslih bolnikov s celiakijo 2013 je potekala v hotelu Livada v Moravskih Toplicah.

Udeleženci rehabilitacije, iz vseh podružnic Slovenskega društva za celiakijo, so v strokovnem delu prisluhnili predavanju Tatjane Puc Kous dr.med.spec.gastroenterolog na temo „Celiakija sodoben pogled".

Brez Majde Jurše dipl.ing. živilstva in prehrane tudi tokrat ni šlo. Na začetnem in nadaljevalnem tečaju je udeležencem rehabilitacije prikazala pripravo pekovskih in slaščičarskih brezglutenskih dobrot. Tečaju je prisostvovala tudi slaščičarka term, katera je bila še posebej hvaležna za dodaten nasvet, ki ji bo prav prišel pri nadaljnjem delu in pri individualnih gostih s celiakijo.

V ponedeljek popoldne so se udeleženci odpeljali na izlet v sosednjo Madžarsko. Ogledali so si Blatno jezero, mesto Kesztely in palačo Festetič, pot jih je peljala naprej proti mestu Hévis, kjer so si ogledali največje termalno jezero v Evropi, mesto Hévis in cerkev Svetega duha.

Čeprav je tokratna rehabilitacija bila dva dni krajša od prejšnjih, so udeleženci imeli še dovolj časa za kopanje, telovadbo, masaže, različne savne, pool party... Dovolj časa je bilo tudi za individualne pogovore, saj so se med nekaterimi že spletle prijateljske vezi.

Že sedaj pa zagotavljamo, da bo naslednja rehabilitacija spet 6-dnevna.

Robert Letnar

Zahvaljujemo se:
Tatjani Puc Kous dr.med., ki se je odpovedala svojemu honorarju v korist SDC
Podjetjema Prema d.o.o in dr. Schäru za donacijo moke za tečaj
Podjetju Tilia print s.p. za tisk na majice organizatorjem