1. Mednarodni tabor odraslih bolnikov s celiakijo v Termah Lendava

1 Mednarodni Tabor odraslih bolnikov s celiakijo Terme Lendava 351. Mednarodni Tabor odraslih bolnikov s celiakijo, ki ga je organiziralo Slovensko društvo za celiakijo v sklopu projekta LQ CELIAC in je delno financiran iz programa čezmejnega sodelovanja SI-HU je potekal v Termah Lendava.

Udeleženci iz Slovenije in Madžarske so v strokovnem delu prisluhnili predavanju, asist.dr. Jerneja Dolinška dr.med. na temo Nove smernice za diagnostiko celiakije, dr. Ranku Mudriniču na temo Vpliv edinstvene parafinske termalne vode na zdravljenje, Jasmina Dolinšek je predstavila projekt LQ CELIAC.

Pomemben del tabora odraslih bolnikov s celiakijo, pod vodstvom Majde Jurše, so bile delavnice priprave brezglutenske prehrane, na katerih je dišalo po svežem kruhu, manjkale pa niso niti druge brezglutenske dobrote.

Ogledali so si Muzej Lončarska vas, Tropski vrt Ocean Orchids Dobrovnik, Bukovniško jezero z zdravilnimi točkami, mumijo vojščaka Hadika v kapeli Sv. Trojice, Sinagogo in mesto Lendava. Večere so izkoristili za klepete, glasbo, ples, kviz, tombolo, bowling, nočno kopanje, potopisni večer – Laponska s Katjušo Rabzelj itd...

Nekateri so prosti čas izkoristili za počitek, nordijsko hojo, kolesarjenje, sprehod po parku in okolici, kopanje, obisk savne, jutranjo hidrogimnastiko.

Tabor so zaključili z degustacijo vin v Lendavskem gradu.

+386 (0)2 059 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)