V soboto, 27. maja 2017 smo ob mednarodnem dnevu celiakije (MDC), organizirali izobraževalno ekskurzijo na Koroško. Najprej smo se odpravili na splavarjenje po reki Dravi in na splavu spoznavali tradicijo splavarjenja po Koroškem nekoč. Prav tako smo si s pomočjo Narmenove iz Slovenj Gradca pripravili brezglutensko enolončnico in brezglutenski kruh ter pecivo. Po splavarjenju in odlični malici, smo se odpravili na kmetijo Klančnik, kjer so nam pokazali, kako se izdeluje pravi kmečki jogurt, domače divjačinske suhomesnate specialitete in kje gojijo vse te živali, katere smo poskusili. Po njihovi kmetiji smo se popeljali s turističnim vlakom. Pokazali so nam lovsko zbirko, katera je razstavljena globoko v gozdu med divjadjo, katero gojijo za predelavo mesa. Od tam smo se podali v Plebiscitno vas. Pogledali smo si kostnico, je ena izmed redkih na svetu. V muzeju smo obujali spomine na dogodke, ki so se zgodili pred 50 do 100 leti. Okusili tedanje življenje in preživetje na tem odmaknjenem koncu Slovenije. Nato smo pot nadaljevali proti mestu Slovenj Gradec, kjer nas je pričakala vodička in nam podrobno predstavila znamenitosti mesta. Ekskurzije se je udeležilo 33 članov društva. V Celje smo se vrnili v poznih večernih urah.

DSC 0057DSC 0239