Ekskurzija v Pomurje in srecanje s clani SDC Pomurje 3Člani Celjske podružnice za celiakijo vsako leto organiziramo kostanjev piknik. Za letošnjo lokacijo smo izbrali Pomurje, kjer smo se tudi srečali s člani Pomurske podružnice.

Na ekskurzijo smo krenili z avtobusom ob 8.30 uri izpred dvorane Zlatorog v Celju. Zbralo se nas je 36 izletnikov, od tega 13 obolelih za celiakijo. Najprej smo se odpeljali do Beltincev, kjer smo si ogledali muzej Zgodovine zdravstva v Pomurju. Ob 12. uri smo imeli v gostilni blizu Beltincev brezglutensko kosilo, Pomurci pa so nas posladkali z doma pripravljenimi slaščicami. Dobro podkrepljeni smo pot nadaljevali do Bukovniškega jezera, kjer smo se sprehodili po energijskih točkah. V ribiški koči ob jezeru smo spekli kostanj, se zabavali ob kolesarskih veščinah člana pomurske podružnice Jurija in veselo kramljali ob uživanju sladkih dobrot, ki nam jih je spekla Majda Jurše. Okoli 18. ure smo se odpravili proti Celju zadovoljni, da smo doživeli še eno prijetno druženje.