Sportne igre Slovenskega drustva za celiakijo 2009 7Starodavni knez Tresimir, ki se je prvi nekoč naselil na tem območju, nam je ob začetku zaželel dobrodošlico v Šoštanju in predal besedo zdajšnjemu županu in poslancu v državnem zboru Darku Menihu. V kratkem govoru nam je predstavil Šoštanj in nam prav tako zaželel dobrodošlico. Sledil je nastop ansambla Poweršok, ki nam je v intervalih popestril celodnevno dogajanje. Pozdravil nas je tudi predsednik SDC Robert Letnar.Nato so sledile usnjarske športne igre, ki so ponujale veliko tekmovalne zabave in smeha.Ob 14. uri se je začela sklepna prireditev. Za začetek nas je zabaval Korl Pungartnik (Sebastjan Volavc) iz Belih Vod s kratkim zabavnim kvizom o celiakiji. Sledila je podelitev priznanj ekipam in prehodnega pokala Podružnici za Primorsko. Za tem je sledila še podelitev brezglutenske kuhalnice. Zlato je osvojila osvojila Anja Kobold za odlično prekmursko gibanico, srebrno brezglutensko kuhalnico je osvojila Cecilija Horvat za snežne kepe, bronasto pa Ivana Malgaj za sadni zavitek. Posebih nagrad nismo podelili.Z malim darilcem smo se zahvalili tudi predsednikom podružnic za njihovo celoletno prostovoljno delo v društvu. Za zaključek se je predsednica podružnice toplo zahvalila vsem prostovoljcem, vsem donatorjem in članom predsedstva, ki so pripomogli, da so igre nemoteno potekale.