Izlet bolnikov s celiakijo v Tamar 1Kljub temu, da so se že začeli dopusti in počitnice, smo se pri podružnici za Gorenjsko odločili, da za poletno ogrevanje pripravimo še pohod. V lepem sončnem jutru smo se zbrali pod Planiško velikanko, od koder smo se odpravili v prelepo dolino pod Poncami – Tamar.

Sonce nas je spremljalo prav do koče, z obveznim postankom na čaju, nato pa smo si ogledali še slapove nad kočo v Tamarju. Obilje letošnjih padavin nas je nagradilo tako s pogledom na bogate slapove, kot tudi s poletnim kepanjem, saj snežna odeja sega do vznožja okoliških gora.

Da padavine (še) niso letošnja zgodovina, smo doživeli tudi mi, ko nas je, prijetno utrujene med čakanjem na kosilo, z naglo spremembo vremena, dež pregnal v notranjost koče. Pregovor pravi, da za vsakim dežjem posije sonce in tudi tu ni bilo izjeme, saj smo se v že sončnem vremenu podali nazaj v Planico.Ob pogovoru, druženju ter igranju otrok, je pot hitro minila in v poznih popoldanskih urah smo se razšli. Posebne čestitke pa zasluži najmlajša udeleženka pohoda, stara dve leti, ki je skoraj celotno pot prehodila sama.