Izlet bolnikov s celiakijo v Tamar 1Kljub temu, da so se že začeli dopusti in počitnice, smo se pri podružnici za Gorenjsko odločili, da za poletno ogrevanje pripravimo še pohod. V lepem sončnem jutru smo se zbrali pod Planiško velikanko, od koder smo se odpravili v prelepo dolino pod Poncami – Tamar.

Sonce nas je spremljalo prav do koče, z obveznim postankom na čaju, nato pa smo si ogledali še slapove nad kočo v Tamarju. Obilje letošnjih padavin nas je nagradilo tako s pogledom na bogate slapove, kot tudi s poletnim kepanjem, saj snežna odeja sega do vznožja okoliških gora.

Da padavine (še) niso letošnja zgodovina, smo doživeli tudi mi, ko nas je, prijetno utrujene med čakanjem na kosilo, z naglo spremembo vremena, dež pregnal v notranjost koče. Pregovor pravi, da za vsakim dežjem posije sonce in tudi tu ni bilo izjeme, saj smo se v že sončnem vremenu podali nazaj v Planico.Ob pogovoru, druženju ter igranju otrok, je pot hitro minila in v poznih popoldanskih urah smo se razšli. Posebne čestitke pa zasluži najmlajša udeleženka pohoda, stara dve leti, ki je skoraj celotno pot prehodila sama.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami