Izlet v Tamar in Zelence 5Letošnji, lahko rečemo že tradicionalni izlet v Tamar, smo tokrat pripravili že v juniju. Morda nam je zaradi tega narava postavila nov izziv, saj so bile za dan pohoda najavljene padavine v teh krajih. Skupina najbolj odločnih se nas je zbrala pod planiško velikanko, od koder smo se, pripravljeni na vse vremenske možnosti, podali proti koči v Tamarju. Kljub oblačni sivini, nas je pred kočo le prijetno ohladil rahel dež. Čaj in malica sta nas poživila. Za pot nazaj smo izvlekli iz nahrbtnikov dežnike, anorake in pelerine, šum dežja pa je bil prijetna kulisa tokrat manj obljudene poti.

Po vrnitvi v Planico smo se še odpeljali do naravnega rezervata Zelenci, ki velja za enega od dveh izvirov Save. Marsikdo je prvič spoznal Zelenca, čeprav se je že velikokrat peljal mimo. Porabljeno energijo je bilo treba pononvno nadomestiti. Za to pa sta v Okrepčevalni Zelenci poskrbela prijazna gostitelja Renata in Sašo.