Letne igre in Mednarodni dan celiakije

Slika 3Tudi s Koroške smo se udeležili tradicionalnih športnih iger Slovenskega društva za celiakijo, ki jih je letos organizirala Podružnica za Gorenjsko v Strahinju. Skupaj z igrami je bil obeležen tudi mednarodni dan celiakije. Zbralo se nas je dvajset članov s svojimi družinskimi člani. Na pot v lep sončen dan smo se popeljali z avtobusom. Čudovit dan smo preživeli v družbi članov iz ostalih podružnic, dobro pa smo se odrezali tudi na športnih igrah, kjer smo zasedli četrto mesto. Vsa zahvala za tako dobro uvrstitev gre našim petim požrtvovalnim tekmovalcem: Klemenu, Ini, Teji, Karmen in Zdravku. S prijetnimi občutki in ob spoznanju, da smo stkali nove vezi z bolniki iz drugod po Sloveniji, smo se ob zaključku iger odpravili proti domu. Iger se bomo zagotovo z veseljem udeležili tudi prihodnje leto, ko jih bo organizirala Podružnica za Podravje.

Za malico ter pijačo, ki smo si jo privoščili med potjo na igre, se moramo zahvaliti: Premi d.o.o., Mercator centru Slovenj Gradec, Sparu Slovenj Gradec, Santana coffee shopu Slovenj Gradec ter Hudolist Matjažu, Caffe s.p.