Začetni kuharski tečaj brezglutenske hrane

Slika 7V podružnici Slovenj Gradec smo v soboto 19.05.2007 za šole, vrtce in gostince organizirali začetni kuharski tečaj brezglutenske prehrane. Tečaj je potekal v prostorih Poklicne gostinske in lesarske šole v Slovenj Gradcu.

Na delavnici smo kuharje in kuharice seznanili z osnovnimi zakonitostmi brezglutenske prehrane. Kljub slabšemu odzivu (nobenega gostinca, vrtca) smo tečaj izredno uspešno izvedli. Pripravili smo tortilje z izbrano solato, različna testa za kruh in bombetke, sirove štruklje, pizze in sladice, ki so najbolj iskana hrana za učence in dijake. Udeleženci so bili zelo navdušeni nad prikazanim in so vsi obljubili, da se vidimo jeseni na nadaljevalnem tečaju.

Ker je tečaj potekal isti dan kot Mednarodni dan celiakije in športni dan v Strahinju, smo v Slovenj Gradcu pripravili posnetek o celiakiji na lokalni televiziji, tako, da smo tudi mi bili »prisotni« v Strahinju.

Izvedbo tečaja so nam omogočili: Mercator Slovenj Gradec (nakup sestavin), Polak & Polak in vsi donatorji.