Začetni tečaj priprave brezglutenskih jedi

ZacetniTecaj(1)Ker se nam je letos pridružilo kar nekaj novih članov in članic, smo se na koroškem odločili, da jim pripravimo delavnico, kjer smo pripravljali osnovne jedi (kruh, bombetke, palačinke, pizzo, kanelone, slane palčke). Dobili smo se v soboto 24.10.2009 v prostorih Slorational d.o.o. v TC Katica v Slovenj Gradcu.

Delavnico je vodila ga. Bernarda Klančnik, strokovna učiteljica kuhanja na Srednji gostinski, turistični in lesarski šoli Slovenj Gradec, po predstavitvi recepta in razdelitvi sestavin smo se lotili priprave testa, ki je moralo nekaj časa vzhajati. Uporabili smo moko FINAX osnovno mešanico. Ga. Bernarda je odlično predstavila potek dela. Kljub tehničnim težavam nam je uspelo pripraviti vse dobrote, ki smo jih poskusili ob prijetnem kramljanjem, udeleženke pa so domov odšle z novo izkušnjo in novim znanjem.

Med delavnico smo se lahko okrepčali z vodo Zala, ki jo je prispevalo podjetje Santana caffe, Božo Strel s.p. in s sadjem, ki ga je prispeval Mercator center Slovenj Gradec

Zahvaljujemo se: ge. Klančnik Bernardi, Mercator centru Slovenj Gradec, Santana caffe - Božo Strel s.p., Polak & Polak d.n.o,, Slorational d.o.o.