Kuharska delavnica v sklopu velikonočnih praznikov

Delavnica velikonocnih brezglutenskih jedi 4V četrtek 13.3.2012 smo pripravili kuharsko delavnico. Ker se bližajo velikonočni prazniki, smo se odločili prikazati skrivnosti v pripravi raznih potic. Delavnico je vodila ga. Bernarda ob pomoči ge. Renate, ki sta nam pričarali potice raznih okusov. Pripravili smo potratno potico, makovo, orehovo, skutino, mešano, z in brez rozin in bili nad vsemi navdušeni. Med vzhajanjem testa smo pripravili še kruh in »kajzerice« iz temne Schar moke, ki pa se nam estetsko ni najbolj posrečil (zaradi pečenja na ventilacijskem programu), je bil pa zelo okusen. Pripravili smo tudi vanilijevo karamelno kremo in se na koncu z njo tudi posladkali. Na delavnici smo bili vsi zelo aktivni, saj je vsak pripravil svojo potico, še najbolj je bil zadovoljen moški del, saj se bo lahko pred mamo pohvalil, da zna pripraviti odlično potico. Veseli smo, da so na delavnico prišli tudi novi člani in upamo, da so bili s prikazanim zadovoljni.