Poročilo delavnice

Tokrat smo tudi v ljubljanski podružnici izvedli izobraževanje kadra v vrtcih. Izobraževanja se je udeležilo 20 kuharjev iz 6 različnih vrtcev. Sobotno jutro smo začeli z odličnim, sproščenim in predvsem zanimivim predavanjem gospe Aje Mijatov.

Predstavila nam je na kaj moramo biti pozorni pri pripravi brezglutenskih jedi, kako iz deklaracij izdelkov oz. surovin razbrati ali vsebujejo gluten, ter kako se izogniti navkrižni kontaminaciji od shranjevanja surovin, priprave hrane pa vse do postrežbe.

Po 90 minutnem predavanju smo se lotili tudi praktičnega dela, katerega je vodila Maja Piskernik. Pekli in kuhali smo jedi ter posladke brez glutena, jajc in laktoze. Se preizkusili v pripravi različnih testov in tako v 3 urah in pol pripravili kar 13 različnih receptov. Kljub številu receptov smo se pri delu zabavali, naučili veliko novega ter si izmenjali mnogo koristnih informacij.

Tako, da bodo sedaj otroci v vrtcih lahko preizkusili veliko novih, okusnih in predvsem varno pripravljenih jedi.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami