Jesenska kuharska delavnica

Ljubljanska podružnica društvo za celiakijo  je organizirala kuharsko delavnico za jedi brez glutena. Kuharska delavnica je bila v soboto, 8.10.2016 ob 9. uri  v vrtcu Viški vrtci, Jamova 23, v Ljubljani.

20161008 121156515

Na kuharski delavnici  se nas je zbralo okoli 20 članov ljubljanskega društva za celiakijo. Pozdravil nas je predsednik naše podružnice gospod Žarko Slabe in nam zaželel uspešno »kuharijo« in pa vodja prehrane v Viških vrtcih, gospa Petra. Kuharsko delavnico je vodila gospa Maja Piskernik. Razdelili smo se v skupine po tri in se lotili priprave zelenjavne rolade, calzone »pice«, mesnih rolic v paradižnikovi omaki, profiterolov, ameriških palačink in ananasove obrnjene torte.

Na delavnici je sodeloval tudi Miha, kuhar omenjenega vrtca, ki nam je prijazno pomagal pri pripravi in peki jedi in slaščic.

Kuharska delavnica je potekala v zelo prijetnem vzdušju. Z veseljem smo tehtali, merili, gnetli, miksali, mešali in spraševali gospo Majo za nasvete. Rada nam je pomagala in svetovala, na kaj moramo paziti, da nam bo jed zagotovo uspela. Med seboj smo si izmenjali izkušnje, poklepetali z že poznanimi udeleženci in navezali stike z novimi.

Med udeleženci kuharske delavnice je bilo tudi nekaj mlajših članic, ki so se z velikim veseljem lotile dela in se spretno vrtele po kuhinji.

20161008 121143515

Na koncu smo vse pripravljeno poizkusili in si jedi odnesli še domov, saj nismo mogli vsega pojesti. In hvala gospe Maji za dobro organizacijo in uspešno izvedbo delavnice!

Z veseljem se bomo udeležili njenih delavnic tudi v prihodnje!

Zadovoljni, da smo se naučili spet nekaj novega, smo naše druženje  zaključili okoli ene ure
.