Dvodnevni rehabilitacijski izlet

Dvodnevni rehabilitacijski izlet 1Dne 25.05.2013 nas je bilo 33, ki smo se ob 07:00 uri zjutraj zbrali v Tivoliju in se podali na dvodnevni rehabilitacijski izlet. Pot nas je vodila do mesta Trst, kjer smo si ogledali znameniti grad Miramare. Nadaljevali smo proti torklji (oljarni) Hrvatin, kjer smo dobili zanimivo razlago, kako nastaja oljčno olje, seveda je bila na mestu tudi degustacija. Za nameček smo se ustavili še v vinski kleti, kjer smo ob degustaciji odličnih vin prigriznili tudi pršut in sir. Pri obeh degustacijah smo po zaslugi Preme imeli na pretek brezglutenskega kruha.
Nastanili smo se v hotelu Salinera v Strunjanu, kjer smo še isti večer imeli predavanje gospe Emilije Pavlič, kar je razvidno v manjšem video posnetku.
Naslednji dan smo imeli prosto dopoldne, popoldne pa smo se odpeljali v Hrastovlje, kjer smo si ogledali čudovite freske vključno z najbolj znano fresko - Mrtvaški ples. Za zaključek smo odšli še v Sežano, kjer smo občudovali botanični vrt.

Vsi z lepimi vtisi in upanjem, da kmalu ponovimo kaj podobnega smo se vrnili v Ljubljano.