Otroški kuharski tečaj na Konjeniški kmetiji Bistra

Otroski kuharski tecaj na konjeniski kmetiji Bistra 2Dne 28.09.2013 smo kljub kislemu vremenu izvedli zanimiv in prijeten otroški piknik na Konjeniški kmetiji Bistra.

Najprej smo si ogledali muzej kozolcev v Šentrupertu, ki je marsikateremu otroku predstavljal prvi stik z različnimi kozolci značilnimi za slovenske pokrajine. Nato smo se odpravili kmetijo, kjer so nas že pričakali organizatorji pod vodstvom Suzane Kranjec in pričeli ustvarjati brezglutensko hrano.
Začeli smo s pripravo pice, nato smo se lotili peke kruha in mineštre, zaključili pa smo z sladico. Pri tem ustvarjanju so seveda aktivno sodelovali zlasti otroci, seveda pa tudi njihovi starši oz. spremljevalci.

Za popestritev dneva smo si ogledali še manjši živalski vrt, otroci pa so navdušeno jahali osličke in konje, ter molzli kozo. Pozno popoldne smo zaključili otroško rajanje in naše druženje ter zadovoljni zapustili kmetijo.