Na tečaju dišalo po velikonočnih dobrotah

Tecaj velikonocnih jedi brez glutena 515. 4 2011 smo ponovno organizirali tečaj kuhanja in peke brezglutenskih jedi. Ker se bliža čas velikonočnih praznikov smo pod vodstvom Majde Jurše tečaj namenili pripravi in peki jedi, ki so aktualne v tem času.

S pomočjo receptov in praktičnega prikaza so člani spekli različne potice: orehovo, pehtranovo, potratno, testo za biskvit, pletenice in kruh, zavili so šunko v testo, pripravili hrenov namaz in druge priloge. Vsi udeleženci so bili pri delu prizadevni in uspešni saj so bile jedi prava paša za oči in zelo okusne. Za zaključek smo naredili degustacijo, vsak pa si je lahko vzel nekaj izdelkov tudi za popotnico domov.

Če ste zamudili priložnost in bi za praznike radi obložili mizo z dobrotami vam prilagamo recept za potico iz oreškov. Veliko uspeha pri pripravi in dober tek! Če pa vam potica ne uspe pa vas vabimo, da se udeležite našega naslednjega tečaja, ki bo v jesenskem času.

Andrej Košmrlj