Naj bo bolezen izziv za zdrav način življenje

Tecaj zdrave kuhinje Naj bo Bolezen izziv za zdrav nacin zivljenja 4

V novembru smo po planu v Ljubljani organizirali tečaj zdrave kuhinje pod naslovom “Naj bo bolezen izziv za zdrav način življenja”. Tečaj je vodila Suzana Kranjec, ki je svoje kuharske izkušnje skozi teorijo in prakso prenesla na udeležence. Udeleženci so prejeli brošuro z navodili in recepti, kateri jim bo služil kot pripomoček za pripravo jedi v domači kuhinji. Tečaj smo dodatno popestrili s predstavitvijo ponudnika lesenih mlinčkov za mletje različnih semen iz katerih si lahko bolniki s celiakijo sami pripravijo sestavine za pripravo nekaterih jedi. Le te smo tudi preiskusili v praktičnem delu in se lahko prepričali v njihovo funkcionalnost in kvaliteto mletja. Med tečajem so udeleženci pripravljene jedi poskušali, naredili smo nekaj fotografij in tečaj zaključili v popoldanskih urah. Udeleženci tečaja so bili s tečajem, predstavitvijo mličnkov in pridobljenimi izkušnjami zadovoljni, posamezniki pa so se tudi odločili za nakup mlinčkov po ugodnejši ceni kot so sicer v redni prodaji.

Andrej Košmrlj