Kmečki Hram – Hram veselja in dobre družbe

Prednovoletno srecanje bolnikov s celiakijo 7Podobno kot pretekla leta smo tudi letos zaključili podružnične aktivnosti in srečanja s tradicionalnem prednovoletnim srečanjem članov in članic podružnice v gostišču Kmečki hram. Pa se vprašajte zakaj? Ker je gostišče prijetno in vsem dostopno, imajo primerne kapacitete, gostoljubno osebje in kar je najvažnejše: brez težav nam pripravijo ustrezno prehrano, ki je za bolnike ključnega pomena.

Da jim zaupamo in nas takšna srečanja povezujejo, ponovno dokazuje velik odziv članov. Posebej smo bili veseli, da so se povabilu odzvali tudi predsednici podružnice za Primorsko in Gorenjsko, predsednik nadzornega odbora in sekretarka SDC ter predstavnik proizvajalca Dr. Schär. Gostišče smo zapolnili do zadnjega stola. To pa ne pomeni, da smo samo sedeli in klepetali o vsakdanjih dogodkih. Zavrteli smo se ob glasbi za katero je letos skrbel Samo, občasno pa smo na pobudo dveh članic zapeli kakšno pesem, ki sta na srečanje prinesli kar svojo kitaro. Dobra ideja in vsa pohvala za izvrsten nastop. Vmes smo poskrbeli za zabavne igre s katerimi smo dodatno popestrili naše družabno srečanje.
In kar je lepega pravijo, da običajno hitro mine. In tako je bilo tudi pri nas. Zunaj se je spustil že mrak, ko smo skupaj zarezali še v torto, se posladkali, nazdravili in si zaželeli vse dobro, predvsem pa zdravja v prihajajočem letu. Da bi le bilo tako!

Andrej Košmrlj