Ob mednarodnem dnevu celiakije celiakaši v Zdravilišču Laško

Rehabilitacija Lasko (31)V ljubljanski podružnici smo se odločili, da mednarodni dan celiakije posvetimo obolelim za celiakijo in jih povabimo na dvo-dnevni izlet v Zdravilišče Laško. Odizv je bil dober saj se je na pot odpravil poln avtobus naših članov. Za organizacijo izleta smo se v predsedstvu odločili, ker se zavedamo, da vsakodnevni izdatki za življenske potrebščine in brezglutensko prehrano, bolnikom onemogočajo, da bi si lahko privoščili še bivanje v zdraviliščih

Kljub izredno slabemu vremenu smo si prvi dan ogledali znamenitosti Laškega, popoldne pa smo posvetili vodnim aktivnostim v bazenskih kompleksih Thermane in zdraviliškega dela. Ob večeru smo poklepatali o društveni dejavnosti, obujali spomine na pretekle dogodke in si ba ta bačin krajšali čas. Podobno kot prvi, smo tudi naslednji dan posvetili rekreaciji in si krepili naša telesa: Popoldan smo imeli rezervirano za ogled pri medičarju in prisluhnili besedam gospoda Šolarja, kako se pridobiva med in na kaj vse mora biti pri tem pozoren. Sledila je degustacija medenih izdelkov, za boljše zdravje pa so si posamezniki nekatere izdelke tudi kupili.

Nedeljski dan smo zaključili s povratkom v Ljubljano, kjer smo se prijetno utrujeni poslovili do našega naslednjega srečanja.

Andrej Košmrlj