Izlet članov v Goriška Brda

Izlet v Goriska Brda 1Pozno jesenski čas smo letos namenili izletu v Goriška brda. Izlet je bil organiziran 20. novembra, nekoliko pozno saj smo imeli v septembru polne roke dela z organizacijo športnih iger Slovenskega društva za celiakijo.

Kljub temu je bila destinacija odlična izbira saj smo imeli lepo in suho vreme, medtem ko je v notranjosti Slovenije prevladovalo oblačno in nekje celo deževno vreme. Tako smo si brez dežnikov ogledali kar nekaj krajev in znamenitosti v tem delu Slovenije ter se ob zaključku ogledov iz Medane sprehodili do turistične kmetije Toroš na brezglutensko kosilo. Ob ogledu vinske kleti in degustaciji mladega vina smo med seboj poklepetali. Kdo je želel je lahko kupil sveže kakije, ki so žareli v svoji značilni oranžni barvi. V večernih urah smo se utrujeni od celodnevnega sprehajanja po krajih razpotegnjenih po hribih in dolinah, vrnili v Ljubljano. Letos je bil to zadnji izlet, za prihodnje leto pa že zbiramo vaše pobude in ideje kam naj bi nas vodila spomladanska pot. Predlogi so dobrodošli do skupščine podružnice, ki bo v januarju 2011.