Tečaj zdrave brezglutenske kuhinje

Tecaj zdrave brezglutenske kuhinje 4Tečaj zdrave brezglutenske kuhinje ljubljanski podružnici smo v soboto 17.10 2009, v Miele centru na Brnčičevi pripravili tečaj zdrave brezglutenske kuhinje. Tečaja se je udeležilo 21 članov podružnice. Poleg priprave hrane, je potekalo med samim tečajem tudi izobraževanje, o zdravem načinu življenja, pravilnem kombiniranju hrane in pravilni pripravi hrane. Izmenjali smo izkušnje o zankah s katerimi se srečujemo bolniki s celiakijo. Pripravili smo dvanajst različnih vrst hrane, tako da so vsi udeleženci aktivno sodelovali. Zasnova tečaja je bila, da za vsak dnevni obrok, od zajtrka malice, kosila in večerje, vključno s sladico pripravimo po eno jed. Tečajniki so spoznavali trike, ki nam pomagajo pri pripravi brezglutenskih jedi brez jajc in mleka, od močnika, palačink, kruhovih cmokov, polno zrnatega riževega in lanenega kruha, veganske pizze, paniranja, priprave rib in mesnih jedi ter odličnih mešanih solat.Tečaj smo sklenili z degustacijo pripravljenih jedi.