Predavanje na novi Pediatrični kliniki

Predavanje Lavrinec Joze dietetik 4

24. 11. 2009 je v predavalnici nove pediatrične klinike potekalo predavanje. Predavanje je pripravil Jože Lavrinec, dietetik na splošni bolnišnici Jesenice. Naslovna tema » Pomen vlaknin pri bolnikih s celiakijo« je privabila številne člane, ki so napolnili lepo in prostorno predavalnico na novi Pediatrični kliniki. Predavanje je bilo zanimivo in je sprožilo nekatera vprašanja prisotnih na katera je ob zaključku predavatelj z veseljem odgovarjal. Povzetek predavanja bo objavljen v naslednji številki Celiakije. Članom se je predstavilo tudi podjetje Klasje iz Celja, ki je pričelo proizvajati nov brezglutenski kruh. Poleg degustacije kruha, člani so ga pohvalili, so ga prisotni lahko tudi kupili po znižani ceni. Preostanek časa smo namenili kleptu in izmenjavi izkušenj, razdelili smo nekaj drobenga peciva naših sponzorjev ter se v večernih urah poslovili do našega naslednjega srečanja v decembru.