4. Zimski športni dan za pokal Hervis

Zimsko sportni dan 2008 5Za nami je uspešen in dobro organziran 4. zimski športni dan. Kljub ponovno blagi zimi in ob skromnih količinah snežnih padavin je organizatorjem uspelo pripraviti in izpeljati veleslalomsko tekmo za prehodni pokal Hervis. Letos smo gostovali na srtminah Mariborskega Pohorja, kjer so svoje smučarske veščine pokazali številni udeleženci. Nekaj več kot 100 se jih je pripeljalo iz vseh koncev Slovenije, nekateri pa smo si organizirali avtobusni prevoz. Poskrbljeno je bilo tudi za nesmučarje saj so ob progi in v ciljni areni vzpodbujali tekmovalce, nato pa so se lahko odpravili na kopanje v bazene hotela Habakuk ali pa so se popeljali z gondolo na vrh Pohorja. Čudovito sončno vreme je ponujalo edinstven razgled na štajersko prestolnico in okoliške griče ter sprehod po svežem zraku.

Vseskozi so nas spremljali Kurenti in z svojim plesom ter zvonenjem odganjali zimo. Seveda ljubitelji belih strmin tega niso bili najbolj veseli, toda za za vse prisotne so bili prava paša za oči in popestrili so dogajanje na Snežnem stadionu.

Najboljši tekmovalci v posamezni kategorijah uvrščeni na prva tri mesta so od generalnega pokrovitelja prejeli nagrade, najboljša ekipa podružnice pa je osvojila pokal Hervis. V močni in dokaj izenačeni konkurenci smo si ga prismučali tekmovalci podružnice Ljubljane. Pokal in nagrade so bile podeljene v prisotnosti vseh udeležencev v šotoru poleg smučišča. Z nastopom Kulturno umetniškega društva Marija Snežna smo obeležili 8. februar, Prešernov dan.

Sledilo je kosilo ter druženje, ki bolnikom ter njihovim spremljevalcem veliko pomeni. V poznih popoldanskih urah pa je sledilo slovo, topel stisk rok ter pot domov z upanjem, da se v prihodnjem letu ponovno srečamo. Do takrat pa moramo le dobro nabrusiti smuči, da bo pokal ostal v slovenski prstolnici. Do takrat pa srečno!