Priznanje za prostovoljstvo letos v roke Andreja Košrmlja

Priznanje za prostovoljstvo v roke Andreju Kosmrlju 5Aktivnosti Slovenskega društva za celiakijo slonijo na posameznikih, ki svoj prosti čas žrtvujejo za boljši jutri vseh "obolelih" s celiakijo. Med nepogrešljivimi je Andrej Košmrlj, ki na nacionalnem nivoju že vrsto let skrbi za organizacijo obnovitvene rehabilitacijeotrok in mladostnikov. Ta zaradi svojih izobraževalnih vsebin, ki poskušajo najmlajše naučiti, kako se v vsakdanu glutenu izogniti v širokem loku, sodi med najpomembnejšeaktivnosti društva. Kot član izvršnega odbora Andrej Košmrlj skrbi še za organizacijo zimskega športnega dne, aktiven pa je tudi pri prepričevanju slovenskih državnih institucij, da tudi odrasli bolniki s celiakijo zaradi višjih cen brezglutenskih izdelkov potrebujejo bonitete.

Poleg dela v izvršnem odboru je zelo aktiven tudi v ljubljanski podružnici, kjer kot podpredsednik skrbi za izvedbo pestrega spektra aktivnosti.

S svojim zavzetim delom in odgovornim odnosom do dela je v ponos vsem slovenskim celiakašem.

V letošnjem izboru za Naj prostovoljca – pokroviteljstvo nad izborom in prireditvijo sta prevzela slovenski predsednik Danilo Türk in njegova žena Barbara Miklič Türk – je za svoje delo na prireditvi v Vili Podrožnik Andrej Košmrlj dobil priznanje.