Tečaj peke brezglutenskega kruha in peciva ponovno privabil člane

Tecaj kruha in peciva brez glutena 7Tečaj peke brezglutenskega kruha in peciva je ponovno privabil tako stare kot nove člane, ki izkušenj s pripravo kruha in peciva nimajo. Za slednje je tečaj še posebej pomemben, saj je znanje in vedenje o pripravi osnovnih brezglutenskih jedi kot je kruh, pecivo in drugo ob prvem srečanju s to boleznijo nekaj najbolj dragocenega. Priprava brezglutenskih izdelkov namreč zahteva posebne postopke priprave, ki jih bolniki sami težko osvojijo. Na tečajih, s pomočjo izkušenih strokovnjakov, je to veliko hitreje in uspešneje.

S tem namenom smo 25.10. na Biotehniškem izobraževalnem centru izvedli tečaj za člane podružnice Ljubljana. Udeleženci so aktivno sodelovali pri pripravi različnih izdelkov, kateri so bili že na pogled lepi. Očitno ša so bili tudi okusni, saj niso dočakali skupinskega fotografiranja z udeleženci in so hitro pošli. Da smo potešili lakoto pa smo spekli še brezglutensko pizzo, katera je vsem dobro teknila.

Po štiri urnem tečaju smo se poslovili, s seboj pa za pokušino ponesli nekaj izdelkov in predvsem znanja, katerega bo potrebno v domačem okolju samo še nadgrajevati.