Družabno srečanje - Samopomoč

Druzabna delavnica samopomoci bolnikov s celiakijo 22Člani podružnice so bili 15.3.2007 povabljeni na družabno srečanja z namenom izmenjave izkušenj. Udeleženci so morali prinesti na srečanje doma pripravljeno brezglutensko sladico, drobno pecivo ali kruh., skratka nekaj kar jim dobro uspeva. Najprej je moral vsak predstaviti recept in postopek priprave izdelka, ki ga je prinesel medtem pa so ostali poslušali in si zapisovali navodila. Nato smo izdelke ocenjevali, za kar smo ustanovili tri-člansko komisijo.

Odločitev o najboljših treh je bila težavna saj so bili vsi izdelki resnično okusni in prava paša za oči. Najboljši so si zaslužili praktične nagrade, ostali pa so se zadovoljili z degustacijo sladic in izmenjavo receptov ter klepetom, ki se je zavlekel do večernih ur. Skupna ocena srečanja je bila odlična, saj je vsak posameznik odšel domov bogatejši z novimi izkušnjami, ki jim bodo pomagale pri samostojni pripravi in peki brezglutenskih dobrot.