Prvi tečaj peke kruha in peciva v letu 2007

Tecaj peke kruha in peciva brez glutena 4Podružnica Ljubljana je 7.4.2007 v sodelovanju z ga. Marijo Prajner in vodstvom Biotehniškega centra organizirala za člane podružnice tečaj peke kruha in peciva. Na željo članov smo večji poudarek dali pripravi in peki dobnega peciva in slaščic, za nove bolnike s celiakijo pa smo prikazali tudi pripravo testa za brezglutenski kruh. Kot običajno so udeleženci najprej dobili teoretična navodila o poteku tečaja nato pa so bili razdeljeni v pare. Vsak par je imel nalogo pripraviti svoj kruh ali pecivo. S tem je vsak praktično sodeloval v procesu priprave, ostali pa so tej pripravi morali slediti. Tako smo pripravili dve vrsti kruha, orehovo potico, skutino torto, gibanico, medenjake, kokosov kolač ter ostalo drobno pecivo. Tečaj je trajal 5 ur, udeleženci pa so pridobili osnovna znanja, ki jih bodo uporabljali pri samostojni pripravi doma. Naslednji tečaj planiramo organizirati v jesenskem času.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami