Delavnica priprave brezglutenskih prilog

Delavnica priprave brezglutenskih prilog 2Še zadnjič v tem letu smo se udeležili kuharske delavnice, ki jo je organizirala Podružnica za Podravje. Tokrat smo pripravljali razne priloge k glavnim jedem. Delavnica je potekala pod vodstvom Natalije Strnad v Javni kuhinji v Slovenski Bistrici, dne 10. 11. 2014. Delo je potekalo v dveh skupinah, saj je želja po pripravi brezglutenskih prilog bila zelo velika.

Prva skupina se je zbrala ob 15. uri in po nagovoru predsednice Andreje Fras smo pričeli z delom. Razdelili smo se v skupinice po 2 ali 3 člane. Pripravili smo krompirjeve in ajdove štruklje, njoke, »nanine« ocvrtke, idrijske žlikrofe, torteline in kruhove košarice. Medtem, ko so se naše priloge kuhale, sta Natalija in Peter Strnad pogostila še naše najmlajše z muffini in podobnimi dobrotami. Odrasli pa smo si medtem izmenjali svoje izkušnje, ideje in predloge pri pripravi brezglutenskih jedi. Ko so bile priloge kuhane, smo morali pohiteti s slikanjem, saj bi v nasprotnem primeru ostalo bore malo na mizi :). Skupinsko smo se strinjali, da je bilo vse okusno. Za presenečenje nam je Natalija prinesla še tiramisu (seveda brezglutenski). Tako smo vsi siti in zadovoljni delo prepustili drugi skupini.