Izlet po Prekmurju

Izlet po Prekmurju 3Mednarodni dan celiakije smo Podravci obeležili s potepanjem po Prekmurju.

Dobili smo se 12. Maja pred Rutarjem in se z avtobusom odpeljali proti Prekmurju. Za začetek smo se ustavili v Dobrovniku, kjer so se nam pridružili člani Madžarskega društva za celiakijo v okviru projekta LQ Celiac. Skupaj smo si ogledali tropski vrt in razstavo orhidej. V tropskem vrtu smo lahko videli najrazličnejše tropske rastline od ananasa, bananovcev, mangovcev do vanilije. Po ogledu smo se odpravili na otok ljubezni v Ižakovce. Tukaj smo si ogledali muzej Büjraštva na Muri in si ogledali posnetek, kako so se v preteklosti borili z reko in utrjevali njeno strugo. Nato smo se popeljali z brodom čez reko Muro. V naših želodčkih je že pošteno krulilo, zato smo se odpravili na kosilo v Ribiški dom v Mursko Soboto, kjer so nas pričakali z razvajajočim brez glutenskim kosilom. Tukaj so se nam pridružili člani Pomurske podružnice. Da se nismo prehitro polenili, smo se po kosilu lotili priprav prekmurske gibanice, otroci so se igrali z animatorji iz Bumbar parka, nekateri odrasli pa so odigrali nekaj iger nogometa na mivki. Ostali smo se sprehodili po okolici in si ogledali mini živalski vrt. Posladkali smo se s prekmursko gibanico in ocvirki, nato pa še s sladoledom. Navdušeni Podravci smo se z darili tropskega vrta pozno popoldan odpravili proti domu.