Delavnica velikonočnih brezglutenskih dobrot

Delavnica velikonocnih brezglutenskih jedi 30V okviru projekta LQ-CELIAC smo v SDC- podružnici za Podravje pripravili delavnico brezglutenskih velikonočnih dobrot, pod vodstvom gospe Majde Jurše in učiteljice slaščičarstva gospe Manje Perčič, ki smo jo 28. marca 2012 izvedli v Izobraževalnem centru Piramida Maribor, Park mladih 3 Maribor, ki nam je brezplačno odstopila prostore v šoli za izvedbo delavnice. Delavnice se je udeležilo 21 članov naše podružnice in 5 simpatizerjev naše podružnice ter predstavnica občine Maribor.

Spekli smo brezglutensko zvito potico, brezglutensko potratno potico, brezglutenske menihe in pletenice, brezglutenski sadni kruh, šunko v brezglutenskem testu, smetanov hren, polnjena jajca, … Vsak se je lahko preizkusil v pripravi in peki brezglutenskih dobrot.

Po končani delavnici smo pripravili zakusko, kjer smo pojedli dobrote, ki smo jih pripravili in sproščeno izmenjali izkušnje, ki jih pridobivamo pri pripravi brezglutenskih hrane.