Tečaj - Martinov brezglutenski meni

Tecaj za Martinovo 3Spet smo se zbrali na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih, z namenom pripraviti celotni Martinov brezglutenski meni. Zanimanje je bilo zelo veliko, saj se je prvič zgodilo, da nismo mogli sprejeti vseh, ki so se želeli tečaja udeležiti. Strokovno vodenje in izbiro menija z recepti je tokrat pripravil g. Dušan Zelko učitelj kuharstva, nosilec številnih državnih in mednarodnih priznanj. Celotni meni je bil pripravljen brez glutena in sicer.

Brezglutenski meni
Bučna kremna juha
Sečuanska raca z mlinci
Sladko rdeče zelje v košarici
Kostanjeva strjenka s sadno omako
kokosovi piškoti brez glutena

Pri pripravi so vsi prisotni sodelovali in z veseljem ugotavljali, kako enostavno se da jedi pripraviti, če imaš učitelja, ki je s srcem in dušo predan svojemu poklicu.
Za nove člane, kateri so se tečaja udeležili prvič, pa smo po osnovnem receptu pripravili kruh v pekaču. Na naše zadovoljstvo, udeleženci svojega presenečenja niso mogli skriti, ko so ugotovili, kako hitro se lahko pripravi brezglutenski kruh.
Na podlagi komentarjev in izjav udeležencev, je bila izbira tokratnega tečaja prava. Zato bo naslednji tečaj prav gotovo v tem stilu, kot današnji.