Strokovno predavanje

Strokovno predavanje o celiakiji 4Strokovno predavanje, prednovoletno srečanje in delitev brezglutenskih paketov bolnikom, članom podružnice

Dolgo pričakovano strokovno predavanje, katerega nam je že pred meseci obljubil asist.dr. Jernej Dolinšek dr.med., smo organizirali v avli Srednje zdravstvene šole Murska Sobota v Rakičanu. Predaval je na temo „celiakija“. Predavanje je bilo zelo zanimivo, saj je pritegnilo lepo število poslušalcev. Kot nam je že znano, je celiakija genska bolezen. Zato je tudi s pomočjo dr. Puklavec testiral 20 „možnih“ kandidatov, svojcev članov bolnikov naše podružnice. Hitri testi so neboleči in dokaj zanesljivi. Pri pozitivnem testu so potrebne nadaljnje preiskave, da se določi končna diagnoza.

Po predavanju je sledil zabavni program, katerega je pripravila Lidija Kocbek z Nino in Nušo, ter mlajšimi člani naše podružnice, vse v predprazničnem vzdušju.

Sledila je predstavitev Pro:mine, g. Mitja Kmetec nam je predstavil podjetje in zmrznjen brezglutenski izdelek Perutnine Ptuj. Z zanimanjem smo prisluhnili, saj so nam obogatili naš jedilnik še z enim izdelkom brez glutena.

Decembrsko srečanje, na katerem se zbere največ naših članov, smo izkoristili tudi za delitev brezglutenskih paketov, bolnikom članom naše podružnice in s tem prihranili visoke stroške pošiljanja.

Na koncu smo se okrepčali s pripravljenim prigrizkom in posladkali z brezglutenskim pecivom, katerega so spet spekle naše članice in prinesle s seboj. Vse skupaj smo zaključili z lepimi željami za prihodnje leto.