Delali smo brezglutenske krofe

Delavnica brezglutenskih krofov 5V soboto 24. marca ob 9. uri smo organizirali tečaj peke brezglutenskih krofov na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih.

Za recept krofov in nasvete, je tokrat poskrbela Mojca Košmrlj, predsednica ljubljanske podružnice. Krofe so delale štiri skupine, čeprav smo delali z istimi sestavinami in pod eno diktirko, smo na koncu dobili štiri vrste krofov. Krofi so bili zelo okusni to, da niso vsi imeli „vencev“ nas ni preveč motilo, saj smo obljubili, da bomo pridno vadili doma.

Čas, ko je testo za krofe vzhajalo, smo izkoristili za kokosove kekse, pica kruhke, nekateri pa za izmenjavo izkušenj, pri peki različnih receptov iz brezglutenske moke.

Ker se je naš tečaj sovpadal z materinskim dnevom, je za presenečenje poskrbela Lidija Kocbek, katera je vsem prisotnim mamam podarila spominke.

Sam pa se v imenu vseh udeležencev najlepše zahvaljujem Mojci, Sebastijanu, Lidiji, ravnateljici šole gospe Marinkovič, g. Polaku in Brigiti Smodiš, kateri so nam omogočili, da smo se spet nekaj naučili.