Pohod ob svetovnem dnevu zdravja

Pohod ob svetovnem dnevu zdravja 4Spet smo nekaj storili za svoje zdravje. Ob Svetovnem dnevu zdravja smo v soorganizaciji Zavoda za zdravstveno varstvo iz Murske Sobote organizirali pohod na Otok ljubezni v Ižakovce. Začetek je bil iz večih štartnih mest z obeh strani reke Mure. Poti za pešce so bile dolge do 6 km, za nordijce in kolesarje pa tudi do 15 km. Sam sem bil v skupini pešcev, na poti dolgi 5,5 km, na čelu poti pa prim. mag. Belović dr. med. Pot je trajala 50 minut, s pogovori z znanci in neznanci je kar hitro minila. Na cilju so nam pripravili kulturno zabavni program, po njem pa še telovadbo za vse. Na koncu pa še stojnice domačega turističnega društva, s prigrizkom. Tudi naša podružnica je imela stojnico z brezglutenskim prigrizkom in reklamnim materialom društva. Kot vsako leto je bila tudi letos dobro obiskana. Želimo si, da bi se takšna srečanja nadaljevala tudi v prihodnje.