Pohod ob svetovnem dnevu zdravja

Pohod ob svetovnem dnevu zdravja 3Člani podružnice Pomurja, smo se letos že drugič, pridružili Zavodu za zdravstveno varstvo iz Murske Sobote, ki je organiziral pohod iz raznih krajev v Pomurju s ciljem „Otok ljubezni“ v Ižakovcih. Mi smo si izbrali 4 km dolgo pot z začetkom iz pred gradu v Beltincih.

Po nagovoru župana občine Beltinci, nastopu otrok vrtca iz Ižakovec in osnovnošolcev iz Beltinec so predstavile članice Turističnega društva iz Ižakovec degustacijo domačih jedi na osnovi zdrave prehrane.

Tudi naša podružnica SDC je imela svojo stojnico, na kateri smo imeli brezglutenske kruhke, domače potice in nove izdelke uvoznika Prema d.o.o. Prisotnim smo delili zloženke društva in odgovarjali na vprašanja „Zakaj brez glutena?“.

Preživeli smo lepo nedeljsko popoldne. Z udeležbo naših članov in njihovih družinskih članov, smo zelo zadovoljni, saj se je od lanskega leta kar potrojilo, kljub temu, da je pohod bil prav na Cvetno nedeljo.