Prednovoletno srečanje 2006 in 5. obletnica Podružnice Pomurje

Prednovoletno srecanje 1Prvo soboto decembra smo se zbrali v prelepi dvorani gostišča Verban v Tropovcih na prednovoletnem srečanju. Istočasno smo obeležili tudi peto obletnico obstoja naše podružnice.

Po spominih smo prepotovali pot od ustanovitve podružnice do danes. Po začetnih težavah, smo lahko zadovoljni z dosedanjim delom. Vsako leto se povečujejo aktivnosti naše podružnice, udeležuje se zmeraj več članov, kateri se vedno bolj razveselijo poznanih obrazov. Obiskala sta nas sekretarka društva Anita Kirbiš in podpredsednik Tadej Ornik, kateri nam je z veseljem predstavil delo društva na državnem nivoju v prihodnjem letu.

Kot vsako leto, na prednovoletnem srečanju, nas še posebej preseneča Lidija Kocbek, katera v zelo kratkem času (pol ure) pripravi prisotne mlajše člane, na njihovo veliko točko. Letos je to bila „umetniško zabavna“.

Tudi letos smo obdarili vse prisotne člane-bolnike z brezglutenskim paketom. Z veseljem ugotavljamo, da so ti paketi vsako leto bogatejši.

Za največje presenečenje pa je poskrbel Vinko Gajšt, kateri je narisal (olje na platno) sedanji prehodni pokal Slovenskega društva za celiakijo (letos je v varstvu v naši podružnici), slike pa podaril vsem članom organizacijskega odbora letošnjih športnih iger.

Na koncu pa smo še lahko spoznali prodajni asortiman brezglutenskih izdelkov podjetja Polak&Polak, si zaželeli vesele praznike in se poslovili do naslednjega srečanja.