Sprejem za prostovoljce

Sprejem za prostovoljce 2V mesecu juniju je predsednik republike Danilo Türk priredil sprejem za prostovoljce ob zaključni prireditvi projekta Prostovoljec leta 2009. Predsednica SDC Podružnice za Primorsko je ob tej priložnosti dobila priznanje v znak zahvale za nesebično in požrtvovalno delo.

V dobrem desetletju, odkar vodi podružnico Slovenskega društva za celiakijo, je na Primorskem postala celiakija veliko bolj prepoznavna in brezglutenska hrana dostopnejša. S spoznanjem, da se kljub celiakiji da živeti in preživeti, pa postaja tudi življenje bolnikov vse bolj kakovostno. S takšno utemeljitvijo je žirija Radia Koper in Primorskih novic utemeljila svoj izbor v akciji Osebnost Primorske in predlagala Damjana Benigar Kaluža kot kandidatko za junijski izbor Osebnost Primorske.

V poletih mesecih so se mladostniki naše podružnice udeležili tabora mladih, otroci so avgust preživeli na rehabilitaciji na Hrvaškem, odrasli pa so se družili na rehabilitaciji za odrasle v Laškem.