Planinski pohod na Snežnik

Planinski pohod na Sneznik 7V mesecu juniju smo organizirali dve aktivnosti. 25. junija smo se podali na tradicionalni planinski pohod na Snežnik. Namen teh pohodov je, da vzpodbudimo vsakodnevno aktivnost bolnikov s celiakijo ter okrepimo spoznanje, da se kljub bolezni, seveda s strogo brezglutensko dieto, lahko kvalitetno živi.

Za otroke člane bolnike, kot tudi za otroke, katerih starši imajo celiakijo smo v prvem tednu počitnic organizirali gibalno-plesne delavnice. Potekale so v Glasbeni šoli Ilirska Bistrica in so bile namenjene otrokom starim od 5 -10 let. V celem tednu se je zvrstilo pet delavnic, trajale so dve šolski uri. Namen delavnic je bil poleg razvijanja gibalnih in motoričnih spretnosti tudi druženje in medsebojno spoznavanje otrok. V delavnicah je vsak dan potekal kviz o celiakiji, tako, da so otroci ponovili svoje znanje o bolezni, kaj smejo uživati in česa ne. Delavnice je vodila študentka glasbe in psihologije, ki ima tudi sama celiakijo.