Aktivnosti v primorski podružnici

Osnovni namen programa, ki si ga je v letošnjem letu zadala SDC Podružnica za Primorsko je združevanje bolnikov s celiakijo, zaradi izmenjave izkušenj pri obvladovanju bolezni, medsebojne pomoči, strokovne pomoči in zaščite njihovega zdravja.

Za uresničitev ciljev smo se posluževali različnih načinov dela in izvajanja aktivnosti: praktična izobraževanja bolnikov s celiakijo, organizacija skupin za samopomoč, pomoč socialno ogroženim, organizacija tečaja priprave brezglutenske prehrane, organizacija zabavno- športnih aktivnosti, sodelovanje z ostalimi podružnicami SDC.

V mesecu februarju so se nekateri člani naše podružnice udeležili zimskega športnega dne, ki je bil na Kopah 7. 2. 2010. Članica naše podružnice je osvojila 3. mesto v veleslalomu.

V februarju se je predsedstvo podružnice udeležilo seje predsedstva SDC in redne letne skupščine v Mariboru.

Mesec marec je potekal v organizaciji spomladanskih aktivnosti. 14. marca so se člani naše podružnice udeležili hoje in teka po solinah (Sečovlje –Strunjan). Tega dne so se člani naše podružnice tudi seznanili z brezglutensko kulinariko Istre in si pridobili informacije o možnosti brezglutenskega prehranjevanja v Istrskih lokalih.

9. aprila smo v Postojni organizirali delavnico za samopomoč Olajšamo si peko brezglutenskih slaščic.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami