Prijave za vzgojitelja/-ico

Vabimo vse, ki imate izkušnje z delom z otroki ali pa si te želite pridobiti in imate smisel in veselje do dela z otroki, da se prijavite za vzgojitelja/-ico na letošnji obnovitveni rehabilitaciji otrok in mladostnikov, ki bo potekala med 07. in 17. avgustom 2016 na Debelem Rtiču.

Od prostovoljk in prostovoljcev pričakujemo:
Sposobnost vodenja skupine otrok ali mladostnikov; organizacijske sposobnosti; obvezno udeležbo na vseh pripravljalnih sestankih.

Prijave zbiramo na naslov društva do 20.05.2016

Izpolni prijavnico

 

Socialno šibkim bolnikom smo poslali humanitarne pakete

V kratkem bodo socialno šibki člani SDC prejeli brezglutenske humanitarne pakete. S projektom pomoči socialno šibkim bolnikom s celiakijo že vrsto leto pomagamo tistim, ki živijo pod pragom reviščine in sicer na način, da jim omogočimo brezplačno udeležbo na društvenih aktivnostih oziroma znižano participacijo za letna letovanja ter jim vsaj večkrat letno pomagamo v obliki humanitarnih brezglutenskih paketov in na ta način vsaj delno ublažimo njihovo finančno stisko.

Glasovanje za kratki film o projektu LQ-Celiac

Pozdravljeni

G. Kopič je celoten čas trajanja projekta LQ-Celiac le tega spremljal s svojo kamero in sedaj, ko se projekt počasi zaključuje pripravil kratek film o samem projektu.

Ker se g. Kopič s tem filmom poteguje tudi za evropsko nagrado vas prosimo, če si lahko ta kratek film ogledate in zanj tudi glasujete. Za film lahko glasujete vsakih 24 ur.

Film si lahko ogledate na http://voting.ecday.eu/.
Način glasovanja: Na tem naslovu je potrebno poiskati film z naslovom LQ-Celiac. Pod videom kliknite na "Watch this video" in ko se odpre novo okno kliknite na "Vote for this video". To lahko ponovite vsakih 24 ur.

Opozorilo glede dveh izdelkov, ki močno presegata mejne vrednosti glutena

Na zadnjem testiranju izdelkov je bilo za dva izdelka ugotovljeno, da znatno presegata dovoljene mejne vrednosti. In sicer gre za izdelka navedena v spodnji tabeli.

Ime izdelka Vsebnost glutena v mg/kg Skladnost vsebnosti glutena po veljavni Uredbi*
Mercator žitne školjkice s kakavom >400 NE
Smokiji, Sunsnacks, Hofer >400 NE

*Uredba komisije (ES) št. 41/2009 z dne 20. januarja 2009 o sestavi in označevanju živil, primernih za ljudi s preobčutljivostjo na gluten.

Obvestilo o odpoklicu izdelka s trga

Obveščamo vas, da trgovska veriga Eurospin umika s tržišča izdelek Moka pražene koruze za paniranje zaradi prevelike vsebnosti glutena. V prilogi preverite za katero serijo izdelka gre.

Priloga: Obvestilo o umiku živila s tržišča.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami