Humanitarna pomoč bolnikom s celiakijo iz Srbije in Bosne

Kot veste so razmere v Srbiji in Bosni katastrofalne zaradi poplave. V Sloveniji in tudi drugod potekajo številne humanitarne akcije namenjene pomoči ljudem na prizadetih območjih.

V Slovenskem društvu za celiakijo smo pričeli s humanitarno akcijo. Zbiramo sredstva za bolnike s celiakijo iz prizadetih območji. Bolniki s celiakijo ne smejo uživati glutena, ki se nahaja v pšenici, ovsu, rži, ječmenu in piri in so zato paketi Rdečega križa in Karitasa zanje delno nekoristni.

V Slovenskem društvu za celiakijo zato zbiramo brezglutenske izdelke ter finančna sredstva s katerimi bomo kupili brezglutenske izdelke ter jih poslali na prizadeta območja.

Prosimo, da tisti, ki lahko pomagate in darujete brezglutenske izdelke za bolnike s celiakijo iz Srbije in Bosne, da kontaktirate Slovensko društvo za celiakijo (Matjaž Gruber - 041 489 053). Hrane v Pastoralnem centru ne zbiramo več!

Brezglutensko hrano zbiramo tudi na Koroškem: v Prevaljah - Tanja Salkič (070 589 069), ter v Slovenj Gradcu - Matjaž Gruber - 041 489 053.

Za pomoč bolnikom s celiakijo lahko nakažete tudi sredstva na TRR Slovenskega društva za celiakijo, Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor ŠT: 04173-0000683753 odprt pri Novi KBM. Kot namen plačila navedite: Donacije – Poplave 2014. Sredstva zbiramo do petka 23.05.2014. S sredstvi bomo nakupili brezglutenske izdelke ter jih odposlali na Društvo za celiakijo Srbije ter Bosne.