Obvestilo o prehranskih izdelkih Narayan

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je v mesecu maju in juniju 2017 po naročilu Slovenskega društva za celiakijo opravil pregled izdelkov ponudnika Narayan d.o.o., ki so označeni z znakom prečrtan žitni klas. Pregledanih je bilo šest naključno izbranih vzorcev omenjenega ponudnika: Kvinojina moka, Prosena moka, Ajdova moka, Kvinojini kosmiči, Proseni kosmiči in Riževi kosmiči. Vsi izdelki vsebujejo manj kot 5 mg glutena na kilogram izdelka.

Predstavnik firme Narayan pa je društvu posredoval analizne izvide tokratne ponudbe izdelkov, ki so na voljo v prodajalnah Hofer. Analize so bile opravljene 9. 5. 2017 v »TLR International labs.« v Rotterdamu. Štirinajst (14) zdelkov: Bio ajdova kaša, Bio prosena kaša, Bio čičerika, Bio kvinoja, Bio riževa moka, Bio koruzna moka, Bio ajdova moka, Bio prosena moka, Bio čičerikina moka, Bio kvinojina moka, Bio tef moka iz etiopskega prosa, Bio riževi kosmiči, Bio proseni kosmiči in Bio kvinojini kosmiči vsebuje manj kot 5 mg glutena na kilogram izdelka.

Izdelki so primerni za uporabo v brezglutenski prehrani.