GDPR

Kaj je GDPR in kaj to pomeni za vas?

GDPR (General Data Protection Regulation) je kratica s katero označujemo Evropsko uredbo s področja varovanja osebnih podatkov. Gre za zakonodajo, ki vnaša strožja pravila na področju varstva osebnih podatkov, hrambe podatkov itd. Splošna uredba prinaša enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, določena ločena pravila pa bodo urejena tudi v novem Zakonu o varstvo osebnih podatkov s strani Slovenije.

Glavni namen zakonodaje, ki je nastala kot posledica digitalizacije in povečanega obsega zbiranja osebnih podatkov v namene trženja je, da daje uporabniku večji nadzor nad tem kaj podjetje oz. organizacija s podatki počne in na kak način jih obdeluje.

Uporabniki imajo po novi uredbi tako možnost vpogleda v podatke, ki jih organizacija hrani. Prav tako ima uporabnik vedno možnost, da zahteva od organizacije da nemudoma izbriše uporabnikove podatke.

Več o GDPR si lahko preberete tukaj.

Kako hranimo vaše podatke in za katere namene jih uporabljamo?

V Slovenskem društvu za celiakijo že v tem trenutku skrbno hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke v skladu z novo zakonodajo GDPR. Podatki so varno shranjeni na strežniku, ki je zaščiten s varnostnimi certifikati. Do vaših podatkov lahko vedno dostopate preko portala crm.drustvo-celiakija.si

Vaše podatke uporabljamo za namene obveščanja - torej da vam lahko pošiljamo vabila, obvestila in druge informacije.

Vaše podatke (omejene) posredujemo le javnim financerjem (tj. Ministrstvom, Občinam in Fundaciji FIHO ter ZZZS) v kolikor za črpanje finančnih sredstev to od nas zahtevajo.

Vaših podatkov nikoli ne uporabljamo za tržne ali raziskovalne namene!

Nova uredba, kljub temu, da vaše podatke že hranimo varno, vam omogočamo stalen dostop do vaših podatkov in le teh NE uporabljamo za tržne namene, zahteva, da od vas ponovno pridobimo dovoljenje za nadaljnjo uporabo vaših osebnih podatkov za namene obveščanja.

Zato vas pozivamo, da čimprej - najkasneje do 25.5.2018 preko portala crm.drustvo-celiakija.si podate strinjanje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov.

V KOLIKOR VAŠEGA SOGLASJA DO TEGA DATUMA NE BOMO PREJELI BOMO V SKLADU Z ZAKONODAJO PRISILJENI VAŠE PODATKE IZBRISATI!