Rezultati analize živil na vsebnost gluten

Slovensko društvo za celiakijo je izvedlo analize na vsebnost glutena v 79 živilih. Od vseh analiziranih živil, 2 presegata mejno vrednost 20 ppm.

Konopljini proteini. Prideluje Tomaž Škorjanc - 156 mg/kg
Riževa moka, Mlin Žnidarič - 36 mg/kg

Celoten seznam bo kot običajno objavljen v naslednji številki biltena Celiakija, ki izide predvidoma v mesecu marcu.

Sporna reklama podjetja Pekarna Grosuplje (Mercator)

Obveščamo vas, da se je na Mercatorjevi spletni strani pojavila reklama o novem kruhu iz 100 % pirine moke. V reklami piše, da je kruh primeren tudi za nekatere bolnike s celiakijo.

Slednje seveda ne drži, saj vemo, da pira prav tako vsebuje gluten. O tem smo že obvestili podjetje Mercator, ki bo poskrbelo za odpravo nepravilnosti.

Povezava: http://www.mercator.si/si/znamke/pekarna-grosuplje/aktualno/300722/detail.html

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami