Pomembna obvestila

17
Jan2022

Celiakija in COVID 19 – Kakšno je tveganje?

Dušanka Mičetić-Turk in Maja Šikić Pogačar Medicinska fakulteta, Univerza v Mariboru Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) je marca 2020 razglasila koronarno virusno bolezen-2019 (Covid-19) za svetovno pandemijo. Od takrat je po vsem...

02
Nov2021

Presežene vrednosti glutena (Analize 2021)

Spoštovani, Ob zadnjem testiranju izdelkov na vsebnost glutena smo zaznali preseženo vrednost glutena pri naslednjih izdelkih: - SPAR Natur pur Bio-Vollkorn-Buchweizen-Mehl, Up.do 23.3.2022, LOT 1404; gluten 44 ± 18- Sonnentor Bio...

Presežene vrednosti glutena (Analize 2021)

Spoštovani,

Ob zadnjem testiranju izdelkov na vsebnost glutena smo zaznali preseženo vrednost glutena pri naslednjih izdelkih: 

- SPAR Natur pur Bio-Vollkorn-Buchweizen-Mehl, Up.do 23.3.2022, LOT 1404; gluten 44 ± 18
- Sonnentor Bio Curry sladki, up.do 31.5.2024; šarža MH21030205F02; gluten: 40 ± 16 mg/kg

Ajdova moka SPAR Natur pur Bio-Vollkorn-Buchweizen-Mehl, je označena z izjavo GLUTEN FREE in zato še posebej nevarna za bolnike s celiakijo. Rezultata sta bila pridobljena v sklopu testiranja, ki ga vsako leto zaradi varnosti svojih članov izvaja Slovensko društvo za celiakijo. O prekoračenih vrednostih glutena smo obvestili tudi pristojno inšpekcijo.

 

SPAR-Natur-pur-Bio-Vollkorn-Buchweizen-Mehl    Sonnentor-Bio-Curry-sladki-slika

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami