Slovensko društvo za Celiakijo
2000 Maribor

Tel:

drustvo@drustvo-celiakija.si

Za kontaktne podatke podružnic kliknite tukaj.

Uradne ure Pisarne SDC:
pon - pet: 09.00-13.00

Pomagaj društvu

Sestavine :
  • 1 kg Schar moke mix B
  • 1 liter tekočine
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 čajno žličko soli
  • 1 kocka kvasa 42 g
  • malo olja
  • 1 jajce za mazanje
Postopek :

V skledo damo moko, na sredini naredimo jamico. Ob rob posode damo sladkor in sol. V jamico na sredino damo kvas, ki ga nekoliko zdrobimo. Na kvas prilijemo mlačno tekočino in premešamo malo za tem dodamo še olje vendar pazimo, da ne pride v direkten stik s kvasom nato pregnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo s krpo in damo vzhajat v ogreto pečico na 50 °c. Testo je vzhajano, ko naraste za dvakratno količino.
Iz takšnega testa lahko pripravimo drobno pekovsko pecivo (žemlje, bombetke, pletenke, sirove štručke ….) ali pa ga preprosto damo v model za kruh, ki ga pred tem namažemo z maščobo. Nato testo zopet vzhajamo 15 minut, Pečico segrejemo, da je vroča. Pečemo pri 175°c 30 minut (drobno pekovsko pecivo), kruh pa pečemo 45 minut. Pečenega pokrijemo s krpo, da se ohladi.

Akcija Spar avgust 2013

»Za besedilo oglasa odgovarja naročnik.«

STRINJAM SE