Beli kruh brez glutena

Navadni beli kruh brez glutenaSestavine:

500g brezglutenske mešanice Schar mix B
2 vrečki suhega kvasa (ali 40 g svežega kvasa)
20 g mehkega masla
500 ml mlačne vode
sol

Priprava:

Moko vsujemo v posodo, dodamo suh kvas in dobro premešamo. Kadar uporabimo svež kvas, ga najprej raztopimo v 100ml vode. Dodamo maslo, in preostalo vodo. Testo močno pregnetemo (lahko uporabimo mešalec), položimo v pomaščen in pomokan pekač, pokrijemo s krpo in ga na toplem pustimo vzhajati, dokler ne doseže dvojne velikosti. Kruh pečemo 50 minut v pečici, ki je bila predhodno segreta na 200 stopinj Celzija.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami