Praznični kruh

Praznicni kruh brez glutena

Sestavine:

1 kg Schar moke mix B
1 liter tekočine
2 čajni žlički sladkorja
1 čajno žličko soli
1 kocka kvasa 42 g
malo olja
1 jajce za mazanje

Postopek:

V skledo damo moko, na sredini naredimo jamico. Ob rob posode damo sladkor in sol. V jamico na sredino damo kvas, ki ga nekoliko zdrobimo. Na kvas prilijemo mlačno tekočino in premešamo malo za tem dodamo še olje vendar pazimo, da ne pride v direkten stik s kvasom nato pregnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo s krpo in damo vzhajat v ogreto pečico na 50 °c. Testo je vzhajano, ko naraste za dvakratno količino.

Iz takšnega testa lahko pripravimo drobno pekovsko pecivo (žemlje, bombetke, pletenke, sirove štručke ….) ali pa ga preprosto damo v model za kruh, ki ga pred tem namažemo z maščobo. Nato testo zopet vzhajamo 15 minut, Pečico segrejemo, da je vroča. Pečemo pri 175°c 30 minut (drobno pekovsko pecivo), kruh pa pečemo 45 minut. Pečenega pokrijemo s krpo, da se ohladi.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami