Pehtranovi štrukelci

pehtranovi strukelci brez glutena

Sestavine:

 

70 dag brezglutenske moke,
1dl olja,
3 dl mleka,
3 rumenjake,
3 žlice sladkorja,
4 dag kvasa,
sol,
rum,
limonina lupina.

Nadev:

25 dag skute,
1 kisla smetana,
1 jajce,
2 žlici drobtin brez glutena,
1 pest svežega sesekljanega pehtrana,
limonina lupina,
vanilin sladkor,
sladkor po želji.

Priprava:

Iz 1 žlice moke, 1 žlice sladkorja in malo mlačnega mleka napravimo kvasec ter ga dodamo k moki in ostalim sestavinam. Zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati. Testo nato razvaljamo, namažemo z nadevom in naredimo majhne štrukelce. Pečemo približno 35 min pri temperaturi od 160-180 stopinj.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami